L’investigador Emilio Gil ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors

L’investigador Emilio Gil ingressa a la Reial Acadèmia Europea de Doctors
+
Descarregar

El catedràtic acreditat de la universitat Emilio Gil, nou membre acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors

El catedràtic acreditat de la universitat Emilio Gil, professor de l’Escola Superior d’Agricultura de Barcelona (ESAB) de la UPC, ha ingressat el 28 d'octubre com a membre acadèmic numerari de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. És el primer enginyer agrònom a Europa que ingressa en aquesta institució acadèmica.

28/10/2019

En l’acte d’ingrés a la Reial Acadèmia Europea de Doctors, que ha tingut lloc el 28 d’octubre a la sala d'actes de Foment del Treball, a Barcelona, l’investigador de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) Emilio Gil ha impartit el discurs titulat ‘Dies de camp’ i, en nom de l’organització científica, respondrà Xavier Gil, rector de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i doctor en Enginyeria Química i Metal·lúrgia.

L’investigador Emilio Gil, que forma part del Departament d’Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia de la UPC, on dirigeix la Unitat de Mecanització Agrària, és professor de l’ESAB així com del programa de doctorat en agricultura i ciències forestals de la Universitat de Torí, a Itàlia. Gil, que també coordina el projecte INNOSETA que forma part del programa europeu d’R+D Horizon 2020; ha estat assessor de diferents organismes i instituts de recerca tant nacionals com internacionals, com ara del Ministeri d’Agricultura en l’elaboració del Real Decret d’Us Sostenible de Plaguicides, i autor del Manual d’Inspeccions d’equips d’aplicació.

Emilio Gil, que també ha estat professor de la Universitat de Cornell, als Estats Units, és autor de més de 50 articles científics en revistes internacionals i més de 200 articles tècnics i de divulgació, així com diferents llibres en l’àmbit de l’enginyeria agroalimentària. És editor i expert revisor de revistes científiques del sector i ha ofert nombroses conferències internacionals. Membre de diferents organitzacions en l’àmbit de l’enginyeria agroalimentària, l’investigador ha rebut diferents guardons, com ara el Premi de recerca vitivinícola Manuel Campos Lafuente el 2002, el premi del Colegio de Ingenieros Agrónomos de Centro y Canarias el 2002 i el premi a la millor tesi doctoral (accèssit) Fertiberia el 2004.